Glukosbelastning

Eftersom jag hos barnmorskan igår hade 7,8 i blodsocker (hade precis ätit frukost) så var jag tvungen att komma dit för att göra en glukosbelastning idag på morgonen. (Gränsen låg på 7,7) Fasta från kl. 20:00 kvällen innan, inte ens dricka vatten fick jag göra! Nåja, jag sov ju bort mesta tiden så det stod jag ut med.

När jag kom in hos BM idag hade jag 4,2 i blodsocker, eftersom det var bra fick jag dricka den där hemska glukosblandningen och sedan lägga mig och vila i två timmar. Därefter blev det test av blodsockret igen och då hade jag 7,7. Det var helt normalt sa sköterskan, mellan 8,7 - 10 hade varit ett tecken på låg känslighet, över 10 så hade jag med största sannolikhet haft graviddiabetes. Men, jag var som sagt inte ens i närheten så det var bara för mig att åka till jobbet och glömma att jag ens varit där. Skönt! Ett onödigt orosmomentkan jag tycka, samtidigt som det känns bra att ha kollat upp det. Hellre kolla en gång för mycket än en gång för lite, eller hur?

Idag är det 45 dagar kvar till BF!

Helgen som var...

Fredag:
Jobbade hemma.
Träffade mormor och morfar på eftermiddagen, skoj och sem dem igen. Det blir ganska långt mellan gångerna nuförtiden eftersom de inte bor i samma stad. Fredag kväll blev pizzakväll och vi bara njöt framför tv:n.


Lördag:
Dop på dagen, lilla Bianca döptes i Hagakyrkan. En sån go unge hon är, trots att hon med bestämdhet tyckte att den där farbrorn som slängde vatten på hennes huvud kunde hon då gott vara utan!
På kvällen blev det spelafton hos min bror Daniel med hans familj, riktigt trevligt. Efteråt gick vi hem till vår nya lägenhet, tog ett bad och njöt av varandras sällskap. Ingen TV, underbart!

Söndag:
Först åkte vi och handlade lite till frukosten, vidare till mina föräldrar och där bakade jag scones som vi alla avnjöt i en trevlig frukoststund!
Sen åkte vi tillbaka till lägenheten för att montera köksskåpen. Christian var jätteduktig och fick ihop alla skåp förutom de två högskåpen som vi måste montera i köket. De flesta lådor lyckades jag sätta ihop. Christian fick måla färdigt köket medans jag låg och läste. Härlig arbetsfördelning när man är gravid! ;)
Så nu är det "bara" att börja sätta upp köket!!

Jag ska ta lite bilder på hur köket ser ut nu, men nu får ni hålla tillgodo med hur köket ser ut när det var rivet:

image16

50 dagar kvar

Idag är det 50 dagar kvar tills vår lilla tjej är beräknad.
50 dagar kvar tills vi har en liten tjej i vår familj, en medlem till som vi ska ta hand om och lära känna.
50 dagar kvar tills vi kan pussa på, lukta på, känna på vår lilla dotter. Titta på, beundra och ge kärlek till.

Konstigt, eller kanske inte, men kärleken finns där redan. Vi längtar redan, både Christian och jag. Vi längtar efter att få hålla vår tjej i famnen. Se vem hon är, hur hon ser ut.

Jag tror hon är vackrast i världen, såklart!

Förresten så tror vi nu har vi har hittat två namn att välja mellan. (Det kan ändras såklart, men det är känslan just nu) Namnen är Emma eller Tuva och vi får se vad det blir när hon tittar ut!

Mässa för gravida

Hej hopp!

I helgen var vi en grupp på 6 gravida kvinnor som tog oss in på Svenska Mässan och gottade oss i allsköns under för de kommande små. Massor av gratisprover och annat fick vi med oss hem, lite handlat blev det också. Fotot nedan är på några av oss (fotografen kom av förklarliga skäl inte med på bild) Det är INTE jag som ska föda först, även om man kan tro det, på magen att döma. =)

Babybarnm?ssan 070414

Av oss sex som var med visste fem vilket kön det väntas i magen. De fyra andra som visste väntade killar, vår tjej var alltså enda bönan om inte Johanna nu väntar en tjej förstås.

Åsa och jag blev intervjuade av Vi Föräldrar Gravid, kanske kommer vi med i sensommarnumret! Då är vi ju inte längre gravida, men eftersom vi skulle få numret hemskickat till oss så kan det ju vara kul att läsa. Vi fick svara på lite frågor om vad man som gravid är orolig för inför förlossning och såna saker.

Ikväll är det magplask igen!

I lägenheten går det riktigt bra, ska se till att få med en kamera så att jag kan lägga upp lite bilder här på bloggen om hur det tar sig. Tapeterna är uppe, golvet håller på att läggas. Sen ska det bara målas lite till på några ställen innan det är dags för skåpen att komma på plats. Spännande!!
Sen har vi kommit på att vi ska bygga en liten vin/kokbokshylla i ena hörnet där vi har en skorsten som förstör lite av väggen. Först hade vi bara tänkt bygga in den för att få det jämnt men jag tror det kan bli riktigt snyggt med en hylla där istället. Nu ska här ritas!



Magen växer så..

det knakar. Mammaskjortor jag köpte för ett tag sedan är strax på väg ur garderoben igen eftersom de börjar bli lite tajta över mage och rygg. Vissa byxor som jag kunnat ha ganska länge börjar också bli för små vilket är ett tydligt tecken på att även rumpan växt till sig, för inte är det resåren kring magen som stramar... ;)

I påskhelgen har vi tagit det lugnt. Pappa fyllde år i torsdags, då var vi där och firade. Han fick biljett till IFK-GAIS, derby i stan den 28 maj. Han fick tre biljetter så att han kan ta med sig min sambo och min bror också. Själv blir jag chaufför, det duger gott åt mig. Kan ju faktiskt vara nybliven mamma redan då, får se när lilltjejen vill komma ut. Bf är ju den 10 juni men man vet aldrig. Min mamma fick både mig och min bror för tidigt så brås jag på henne så går jag nog inte tiden ut. Vi får väl se!
I fredags firade vi farmor Marianne som fyllde 73, hon fick choklad och pengar till blommor att sätta i rabatten. Tydligen är det för tidigt att köpa de blommor hon önskade så hon fick pengar så att hon själv kan köpa när det är dags. Änglatrumpeter tror jag minsann att det var hon ville ha.
Lördag var återigen familjedag, med pokerspel och middag hos mamma o pappa, bror med flickvän var också där. POKERHAJEN CHRISTIAN gick "in the money" i varje spel och förvånade oss nog allihop, han är ju faktiskt den minst rutinerade spelaren av oss alla. Man blev inte så lagom stolt över sin gobit!! =)
Söndag blev shoppingdag, först till Hornbach med pappa som shoppingkonsult (vi handlade till köket, prylar som flytspackel, väggfärg, golvprylar mm) sen vidare ensamma Christian och jag till IKEA för att köpa skötbord till lilltösen. Måndag gick åt till att använda grejerna vi köpt på Hornbach, vi slipade, spacklade och flytspacklade halva dagen och det blev nog riktigt bra tillslut. En omgång till med spackel och slip, sen blir det målning och tapetsering och golvläggning innan själva köket ska på plats. Det blir Tidaholm luckor ifrån IKEA. Golv och tapeter ska det kollas på idag eller imorgon, mamma och jag smiter iväg på eget bevåg, dock med Christians välsignelse.

Nej, dags att börja jobba igen. Klockan är 13:00 och lunchen är slut!



Enligt föräldrakanalen...

...ser min graviditet ut såhär just nu:

"Här nedan ser du exakt var i din graviditet du befinner dig nu.
En lunarmånad är 28 dagar, dvs 4 veckor, den tid det tar för månens cykel.

Dagens datum är 2007-04-05
Du har gått 214 fulla dagar (av 280).

Du är i tredje trimestern (av tre)
Du är i 7:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 8:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 31:e veckan (av 40)
Du är i v30+4 (av 40+0)"

Oj vad dålig jag är på..

...att uppdatera min blogg nuförtiden.

Lilla tjejen i magen växer och frodas. Just nu är hon (enligt Mammapraktikan) 1400 gram tung och är ca 40 cm lång. Hon ska växa och bli minst 2 kg tyngre, hur ska hon få plats??? 9 veckor är det kvar, jag längtar och är nervös på samma gång.

Barnvagnen är inhandlad men inte hämtad. Det gör vi när vi flyttat in i nya lägenheten. Nedan en bild på en Teutonia Prestige, dock i annan färg än den vi beställt. Vår är svart, brun och beige. Andra däck valde vi till också. En djungel det där, hoppas att vi blir nöjda!

18212-13

Namnen som ligger på vår topplista för närvarande är Tilda, Tuva eller Izabella. Nåja, det är som sagt 9 veckor kvar... ;)

Ett skötbord ska inhandlas på IKEA. Ett fint skötbord som matchar spjälsängen vi ska köpa när lilltösen vuxit ur vaggan som mormor har köpt henne. Bifogar bild på skötbordet också. Dessutom fick vi ett gult fint underlag att ha på skötbordet utav min kusin Fia när vi var där i söndags. Ännu en utgift mindre, det skadar aldrig i dessa lägen!

image14
Påsken kommer nog att ägnas mycket åt nya lägenheten och flytten i allmänhet. Förhoppningsvis får vi lite tid till det vackra vädret och varandra också, sambon och jag. Skönt med lite långledigt!

Nej, ops nu måste jag iväg. Ska träffa Anna i stan och måste hinna till biblioteket först och lämna tillbaka ett gäng böcker som skulle varit inlämnade igår redan. Tiden går fort!


RSS 2.0